BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 27 December 2013



Bila Allah takdirkan kita utk jatuh cinta kpd seseorang, itu bukan bala. . . tp itu satu nikmat . . Gaiss ! penah jatuh cinta tak? penah ditinggalkan tak? x payah jwb, aku x dgr pom jwpn ko. .  hehe. . percaya tak pd cinta sejati ? soalan ney pom x payah jwb deh . .

Meh nk criter skit pengalaman cinta aku. . . ney kira cinta paling lamer arr lam idop aku. . . tp dah break,sbb ....... bc arr kat bwh neyh. . .
kejadian 'special' neyh berlaku sehari sblm SPM 2013 bg subjek PAI . .

"hello. . . neyh izzati salahuddin kew?? " amboihh . . . ngan nama bapak aku skali dier tahu. . .
"akak ney kakak kepada _______ bin ____ . . . bla blaa blaa  . . " pnjg lebar dier bercerita . . . huh ! bosann. . . hermm.. katanyer, dier kakak kpd bf aku. . . ms tuh bf lg larhh ekk. .  act aku dah 4 tahun kapel ngan dier. . . 2 tahun terakhir tuh, our relay tergantung. . . cinta jarak jauh kan,biase larh. . . aku still skolah (f5 ms tuh) . . . umo kami plak beza 3 tahun. . .

Honestly, he was different from the other men . . hermmm. .  aku xnk larh jiwang2 n kenang kisah lalu. . . cukup sekadar aku ckp yg dier neyh mmg terbaek. . . smpai skrg x der spew boley tandingi dier dalam haty aku (ye kew? ). . . okeeii , sambung cerita td. . .

aku rs mcm banduan plak kene soal siasat oleh minah neyh. . . mcm bukan kakak dier jew. . . byk giler dier tnya soalan. . aku dah mula curiga bila aku ckp psl adk pompuan dier , she can't answer well about it. . . yeah !! kantoiii . . .

"sebenarnyer. . . i neyh girlfriend dier n we are getting married next year . . . " perggghhh !! pedihnyer  ibarat isi dgn kuku di cabut. . . bukan stakat isi jer, ngan tulang2 skali kene cabut dan dibuat supp. . .
aduhhh pompuan neyh, dah larh lusa aku exam PAI . . .
" owhh . . . okeii. . . congratzz . . . tp akak, x pyh larh tipu semata-mata nk ambek tau sal sy ngan die. . . sy TAK SUKA DITIPU . . . it's ok ! sy ucapkan selamat larh ekk . . ." nasib baek tak nanges. . . honestly, x der setitik air mata pom yg keluar dr mata aku . . mungkin sbb aku pom x larh syg sgt kat dier. .  tp terkilan arr skit. . . sebenarnyerr. . .


yer larh kan, dah aku tgh SPM, rilek arr luh nk bgtau pom. . . x kemana nyerr BALAK kau tuhh . . . aduushh. . . ssh klau maen ngan org kurang cerdik. . . x pe larh. . . biar ALLAH yg balas. . . aku x der hak pom. . .  then,perbualan kiteorang berakhir dgn aku janji dgn dier yg aku x kan contact ngan BALAK dier lagi lepas neyh. . . 

nak tau aku wat apew lepas tuh. . . bunuh diri mmg tak arr, SPM x abes lagi. .  aku pegi kat tgga padang skolah aku, ambek buku pai n gelang yg dier bg, aku try nanges, tp aku x leh. . dunno why. . Hanya ALLAH sahaja yg menemani aku ms tuh. . . x der spew yg faham. . . aku mengadu pd ALLAH . . haty aku disakiti, cinta aku dipermainkan , kepercayaan aku dikhianati . . . dr hari tuh, aku tekad tak akan percaya manew2 lelaki lagi. . . sbb aku terlalu percaya n sanjung akan dier. . tp. . . hermmm. . . aku lempar gelang tuh, tp mcm x jauh jer pegi. .  lantak arhh. . . aq mcm terbayang plak mcm mnew rupa gadis tuh. . . agaknyer macammmm. . . . 

hehee. . . x der larh. . . maybe dier lagi cantek dari aku . .  it's ok. . setiap yg berlaku ader hikmah. . . ALLAH nk gantikan dier dgn yg lebih baek utk aku lakarkan cerita yg indah dalam idop aku. . . Aku da boley terima. . . thanks sudi baca kawan !! :)